Henk Willems

Met verslagenheid namen wij kennis van het overlijden van

Henk Willems

Ere-voorzitter Harmonie Eendracht Meijel

Henk was een bevlogen en betrokken verenigingslid en droeg de harmonie een zeer warm hart toe. Henk was een vooruitstrevend voorzitter. Hij onderkende het belang van een goede muziekopleiding en maakte zich daarvoor sterk. Hij durfde te investeren in een zeer jonge, ambitieuze dirigent, waarmee de harmonie in 1989 onder voorzitterschap van Henk naar de 1e divisie promoveerde.

Naast dat Henk jaren onze voorzitter was, bracht hij als historicus bij diverse gelegenheden de geschiedenis van onze vereniging onder woorden. Hij genoot van ‘het struinen in archieven’. Als kenner van de historie had Henk bijna altijd een belangrijke bijdrage aan diverse boeken over de geschiedenis van Meijel. Met hem verliezen we een icoon binnen de Meijelse gemeenschap, in het bijzonder binnen de Meijelse cultuur.

Wij zullen hem missen.

Wij wensen Claartje, kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Bestuur, leden en ere-leden Harmonie Eendracht Meijel