Talentontwikkeling

Ensemble Klarinetten 300 150

Onze leden hebben in 2016 hun muzikale talent ontwikkeld door te musiceren in ensemblevorm.

Per sectie in het orkest is er een ensemble gevormd en onder leiding van een gediplomeerd docent is er gewerkt aan algemene basisvaardigheden en het samenspel.

LIMBURGSE MOTIE VOLKSCULTUUR

De meeste van onze leden van het groot orkest hadden geen muziekles meer gevolgd na het behalen van hun diploma's bij de muziekschool. Dankzij de stimuleringsregeling voor opleiding en talentontwikkeling (in het kader van de motie Limburgse Volkscultuur), was er onder het motto van permanente educatie voor muzikanten, een subsidie beschikbaar voor workshops aan instrumentgroepen door professionals. Het algemene doel is een kwaliteitsverbetering van de orkest door middel van educatie voor de muzikanten.

KEN MEIJEL

Sommige secties binnen ons orkest zoals de klarinetten en de hoorns musiceerden al bij gelegenheid als ensemble. Bij aanvang van het project hebben zij opgetreden bij de Kunstmanifestatie Ommetje KEN Meijel op 3 april. Het onderstaande filmpje opent met de klarinetten. Vanaf ongeveer 10 minuten vindt u het optreden van de hoorns.

SOLISTENCONCOURS

Voor de overige secties werden in het voorjaar ensembles met een aanspreekpunt gevormd. Nadat er professionele begeleiding per ensemble gevonden was, hebben er in de tweede helft van het jaar diverse workshops plaatsgevonden. Enkele secties hebben naar aanleiding van de samenwerking als groep deelgenomen aan de ensembledivisie van het solistenconcours in november. Het klarinetensemble o.l.v. Ralph Brummans mocht zich met 90 punten de winnaar van deze divisie noemen.

REPETEREN

Naast optreden is er vooral veel gerepeteerd. Hoewel het in dit drukke jaar nog een aantal extra repetitie momenten opleverde, hebben de leden de workshops als zeer positief en leerzaam ervaren. Ze hebben er profijt van bij het studeren voor het harmonie-orkest en veel nieuwe kennis opgestoken.

Ensemble Tuba 2 300 150

VERANTWOORDING

Het project is mede mogelijk gemaakt door de volgende partijen:

22/10/2017 Concert Helmond (H)

19/11/2017 Concert Veldhoven (H)

25/11/2017 Concours Veldhoven (H)
30/12/2017 Oudjaarsconcert (H)
04/02/2018 Solistenconcours (H,J,B,Blf)