Moederdagconcert

Op zondag 14 mei kunnen liefhebbers van harmoniemuziek hun hart ophalen tijdens het Moederdagconcert. Het concert vindt plaats in Meijel in D'n Binger om 19:00 uur.

Organiserende vereniging Harmonie Eendracht uit Meijel houdt dit concert samen met gastvereniging Harmonie Sint Caecilia uit Blerick.

Muzikale afsluiting Moederdag
De ideale Moederdag? Een heerlijk ontbijt, verwennerij en dit jaar een muzikale afsluiting op hoog niveau! Beide orkesten tellen zo’n 65 muzikanten en staan in de 1e divisie. Harmonie Eendracht staat onder leiding van Frank Steeghs en bereidt zich voor op een deelname aan het peeltoernooi in juni en concertconcours van de Brabantse Bond in Veldhoven op 25 november van dit jaar. Bij de Blerickse Harmonie Sint Caecilia onder leiding van Kris Roemers staat voor juli een buitenlandse reis naar het Certamen concours in Valencia op het programma. Ook neemt de vereniging dit najaar deel aan het concertconcours van de Limburgse Bond op 22 oktober in Roermond.

Lief en leed als rode draad
Muziek spreekt tot de verbeelding, zo ook de concertprogramma’s van beide orkesten. Zo spelen zij tijdens dit concert diverse verhalende werken waarbij het verhaal in de muziek tot uitdrukking komt. Reed, Appermont, Lancen en anderen vertolken lief en leed. Emoties als liefde, jaloezie en wraak in Othello; Taj Mahal als een monument voor liefde, middeleeuwse heksenvervolging in Saga Candida en Spaans temperament in Symfonie Iberique en La Primitiva. Kortom, een programma dat liefhebbers van deze muziek zeker zullen waarderen. Een fijne afsluiting van een mooie Moederdag. Zondag 14 mei, D’n Binger te Meijel, aanvang 19:00 uur, gratis entree.

22/10/2017 Concert Helmond (H)

19/11/2017 Concert Veldhoven (H)

25/11/2017 Concours Veldhoven (H)
30/12/2017 Oudjaarsconcert (H)