Volle bak!

wmgoi 2014

Het dak ging er nog net niet af, maar dat zo'n 700 mensen volop genoten hebben van de lustrumeditie van Wòr Méél Gröts Òp Is was duidelijk te merken. De vrijdagavond was al vroeg uitverkocht, en het concert van zaterdag was dat uiteindelijk op een haar na ook. Twee avonden op rij een spetterende sfeer tijdens het avondvullende muzikale spektakel.

Artiesten
Presentatoren Wil van Moorsel en Pien Langstraat loodsten het publiek vakkundig door het door Harmonie Eendracht zorgvuldig samengestelde programma van populaire muziek. De avond zat vol variatie. Gevierde artiesten van Meijelse bodem als Pé Lemme, Pieter Verhaegh, Hilde Vorstermans en Heidi van Kampen zongen samen met jonge talenten Daniek en Eline van de Ven en Jip Langstraat. Het geheel werd visueel ondersteund door de danseressen van Let's Do It die bij diverse nummers dansten.
Het programma bestond uit actuele nummers, afgewisseld met bekende nummers uit vroeger tijden.

Speciale optredens
Naast optredens van zangers en zangeressen, had de organisatie ook nog wat special effects in petto. Zo was er een optreden van slagwerkgroep Beatz, en liet dirigent Frank Steeghs horen dat hij ook op de bugel behoorlijk uit de voeten kan. Hij speelde een prachtige solo in het nummer Sunrise dat in een kleine setting gespeeld werd. Ook de eigen band van Heidi van Kampen, Go Nutz, deed een stevige duit in het zakje met een paar nummers in eigen bezetting en het lied Last Dance samen met de harmonie.

Cupsong
Speciaal moment tijdens de avond was toch ook het optreden van de Meijelse basisschooljeugd met de Cupsong. In de afgelopen weken waren zij klaargestoomd voor hun optreden met de bekers, en zij lieten met verve het resultaat van hun inspanningen zien en horen. Een speciale rol was weggelegd voor Froukje Simons (12) die de laatstte regels van het lied vocaal voor haar rekening nam. Het publiek genoot getuige de staande ovatie met volle teugen.

Publiek
Ook het orkest zelf genoot zichtbaar van de avonden, en het spelen voor zo'n enthousiast publiek. In de tweede helft van het concert werd het publiek flink aan het zingen en bewegen gezet, en met de klanken van Armin van Buuren als toegift werd de serie Wòr Méél Gröts Òp Is 2014 afgesloten.
Wòr Méél Gröts Òp Is, een prachtige Meijelse traditie!