Klarinet header

Opleiding

Harmonie Eendracht heeft in 2012 een eigen muziekopleiding geïnitieerd. De opleiding is ondergebracht bij Stichting Tone Muziekles. Hoewel wij onze leden niet verplichten hun lessen te volgen bij Tone, adviseren wij dit wel. Stichting Tone voldoet aan de kwaliteitseisen die wij als harmonie vragen van muziekonderwijs.

Wat is Tone ?

Tone MuzieklesTone is een onafhankelijke stichting die garant staat voor een kwalitatief hoogstaande muziekopleiding. Het initiatief voor deze stichting ligt bij Harmonie Eendracht Meijel. De meeste cursisten zijn dan ook lid van de vereniging en spelen daarbij wekelijks samen in een van de orkesten. Samen spelen in verenigingsverband is leuk, maar geen 'must' om lessen te volgen bij Tone.

• Tone werkt met de landelijk geldende exameneisen.
  • Onze docenten zijn goed geschoold, spelen zelf actief muziek en willen hun enthousiasme en passie graag overbrengen aan onze cursisten.
  • Tone ontvangt voor cursisten van 18 jaar en jonger uit gemeente Peel en Maas subsidie van die betreffende gemeente, waardoor zij haar lessen tegen een vriendelijk tarief kan aanbieden voor deze doelgroep.

Wat doet Tone?

Bij Tone geven we instrumentale lessen voor kinderen en volwassenen, met name voor instrumenten die passen bij een moderne Harmonie. De cursisten krijgen les in Meijel. In overleg kan een cursist een andere lesplaats afstemmen.

Tone verzorgt muzieklessen voor o.a. de volgende instrumenten:

• Houtinstrumenten : klarinet, dwarsfluit, hobo, saxofoon
  • Koperinstrumenten: trompet, trombone, hoorn, tuba
  • Slagwerk: pauken, drums, melodisch slagwerk

We zijn geen muziekopleiding in algemene zin en dat betekent dat we
geen lessen verzorgen in bijv. zang, gitaar en piano.

Meer info?

Op de website van Tone Muziekles veel meer info en mogelijkheid tot inschrijven: www.tonemuziekles.nl

22/10/2017 Concert Helmond (H)

19/11/2017 Concert Veldhoven (H)