Jeugdorkest Eendracht

Wat is het jeugdorkest?
Een harmonie-orkest, voor iedereen die ongeveer een half jaar tot een jaar speelt, tot aan de leeftijd van ongeveer 18 jaar.
Wat leer je hier?
Samen muziek maken onder leiding van een dirigent en optreden.
Wie is de dirigent:?
Dorrie Besouw
Waar treden jullie op?
We nemen jaarlijks deel aan verschillende concoursen waaronder regelmatig een concours met jury-beoordeling. Andere muzikale activiteiten zijn het solistenconcours, Play-In Peel en Maas en gezamenlijke optredens met de gehele vereniging.
Wanneer is de repetitie?
Vrijdags van 18.30 uur tot 19.30 uur in de Verstappenzaal van D'n Binger.

Blokfluitgroep

Vanaf januari 2012 werken basisschool Den Doelhof en Stichting Kinderopvang Meijel samen met Harmonie Eendracht voor het verzorgen van de blokfluitlessen. In opdracht van Harmonie Eendracht organiseert Tone Muziekles de blokfluitlessen. De lessen worden verzorgd door blokfluitdocente Mayke Diepeveen.

De blokfluitopleiding is bedoeld voor alle kinderen vanaf groep 4 en duurt één schooljaar. In dit jaar wordt gewerkt met de blokfluitmethode van Tom Stone. Ook worden er optredens verzorgd waarbij het publiek van de vrolijke blokfluitdeuntjes kan genieten al dan niet samen met het Oefengroepje (First Tunez) en Jeugdharmonie van Harmonie Eendracht.

De lessen gaan in september van start op de locatie van de Brede School (theaterzaal Sam Sam), op disndagmiddag na school. Het lesgeld is, incl. blokfluit en huur boeken, € 75,- per leerling.

Aanmelden

U kunt uw kind(eren) opgeven door dit inschrijfformulier ingevuld in te leveren bij Heidi Maessen, Zonnedauw 110 in Meijel. U kunt het formulier ook digitaal invullen en versturen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met:

Heidi Maessen, 077 4669586

Harmonieorkest

Harmonie Eendracht Meijel is opgericht op 19 november 1919 en bestaat momenteel uit ca. 65 muzikanten. Op het moment dat in 1977 de jonge dirigent Henri Adams het orkest gaat leiden, speelt Harmonie Eendracht in de afdeling uitmuntendheid. Er start een periode die zich nauwelijks laat omschrijven: zeven maal de hoogste waardering op het Peeltoernooi, drie concoursdeelnames met promotie, Limburgs kampioen en een lands-kampioenschap binnen 10 jaar.

Begin 1989 besluit Henri Adams zijn carrière voort te zetten in Spanje, waarbij hij zorgt voor een goede opvolger: Jos van de Braak. Samen met het korps promoveert hij in 1989 naar de Superieure afdeling en wordt begin 1990 ook nog eens landskampioen in de Ere afdeling. Jos werkt hard met de muzikanten en wil ook leuke concerten neerzetten. Gedenkwaardig zijn de concerten met Lee Towers in 1994 als onderdeel van de jubileumfeesten voor het 75-jarig bestaan. Tijdens dit evenement ontvangt Harmonie Eendracht de Koninklijke Erepenning waarop men nog steeds zeer trots is. In 1997 is er weer een bijzonder Galaconcert samen met Marco Bakker.

In 1999 verlaat Jos van de Braak Meijel en volgt Stefan Outjers hem op. Wederom een jonge dirigent die ambitieus met het orkest aan de slag gaat. Niet zonder resultaat, getuige de Bondsconcoursdeelnames in 2000 en in 2005 in de 1e Divisie: beide malen een 1e prijs met lof der Jury. Men is echter niet alleen gefocussed op concoursdeelname; Stefan en zijn muzikanten willen graag leuke concerten neerzetten. Optredens in het eigen dorp en in de regio moeten een leuk programma kennen en op een hoog niveau uitgevoerd worden. Men is er tenslotte toch voor de gemeenschap en muziek dient er te zijn voor iedereen.

Na 10 jaar, in 2009, wordt in Bert van Cruchten de opvolger gevonden van de vertrekkende Stefan Outjers. Na een kortdurende samenwerking, gaat harmonie Eendracht in het jaar 2010 verder onder leiding van     Frank Steeghs.

Beatz

In juni 2009 is de slagwerkgroep van Harmonie Eendracht opgericht. Deze bestaat uit 8 slagwerkers die onder leiding van Frank Nelissen uitdagende muziekstukken instuderen. Het is een jonge, enthousiaste groep die zowel op het gebied van de beheersing van verschillende slagwerkinstrumenten groeit als in het samenspel. De slagwerkgroep presenteert zich tijdens diverse optredens binnen en buiten Meijel. Naast hun deelname aan de slagwerkgroep heeft elke slagwerker ook een onmisbare rol in het jeugdorkest.
Repetities vinden wekelijks op vrijdag plaats in Dn Binger van 20.00 uur - 21.00 uur.