Ambitie

Harmonie Eendracht speelt in de 1e divisie, de op één na hoogste divisie op amateurniveau. Daar zijn we trots op, en wij gaan er voor.
Onze muzikanten hebben ook de ambitie om dat niveau te handhaven. Samen maken we muziek.

Modern

Wij zijn geen harmonie zoals dat vroeger was. Lopen op straat doen we praktisch nooit, behalve een enkele keer bij gelegenheid. Wel luisteren we Koningsdag en de Dodenherdenking op 4 mei muzikaal op. Daarbij dragen we dan geen uniform, dat hebben we jaren geleden afgeschaft. De heren dragen een zwart kostuum (verstrekt door de vereniging), de dames hebben een vrije keuze in zwarte, gepaste concertkleding.

Instromen

Instroom in het (grote) orkest kan op veel manieren. De meest voor de hand liggende schetsen we hieronder:

• Je bent (jong)volwassen en hebt al enige ervaring

Stel, je speelt al een hele tijd, en je bent naar Meijel verhuisd. Of, je speelt al ergens anders, maar je wil toch heel graag bij ons orkest.
    Dat kan, je bent van harte welkom om mee te komen doen! Neem contact op met onze secretarisDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij brengt je in contact met het orkest.

• Je kind wil heel graag een muziekinstrument gaan bespelen, en bij de harmonie

Sinds 2012 leiden we onze jeugd zelf op via onze muziekopleiding Tone Muziekles.
    De meeste muzikanten beginnen hun muzikale loopbaan met blokfluitles. Na één jaar blokfluitles starten zij op een muziekinstrument. Welk instrument het beste bij iemand past is afhankelijk van interesse, karakter en aanleg. Veel kinderen weten nog niet goed welk instrument zij willen gaan bespelen, anderen hebben al van jongs af aan een duidelijke voorkeur voor een bepaald instrument.
    Tone kiest er voor om een start op één van de drie basisinstrumenten aan te bevelen. Dat is op de klarinet, de trompet of op slagwerk.
    Een start op één van de drie bovengenoemde instrumenten legt een goede basis bij het leren musiceren. Een overstap naar een ander instrument is op een later moment nog goed mogelijk.

Na een half jaar kan de muzikant aanschuiven bij het jeugdorkest.
    Instromen in het grote orkest vindt altijd in overleg plaats, en pas wanneer de leerling er aan toe is. Voor het ene instrument is diploma B de leidraad, maar bij sommige instrumenten is er meer nodig.

• Je wil zelf heel graag een muziekinstrument gaan bespelen, en bij de harmonie

Uiteraard ga je eerst op les. Misschien heb je al en duidelijke keuze gemaakt voor een instrument, of misschien wil je graag wat advies. We helpen je graag.
    Neem contact op met de harmonie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., voor een afspraak.

Repetitie

We repeteren op donderdagavond, in D'n Binger.
De repetitie is van 20.00u tot 22.00u.
De jeugd (Juegdorkest en Beatz) repeteert op vrijdagavond, in D'n Binger.

Instrumenten

Aan leden van Harmonie Eendracht worden op basis van beschikbaarheid instrumenten verstrekt. Het instrument blijft eigendom van de harmonie, en in de contributie is een component voor het instrument opgenomen.

Handige links:

Kennis maken

Je kunt als je wil altijd een keertje komen kijken of luisteren naar een repetitie.
Het makkelijkst is het als je je van te voren even meldt via mail. Dan kunnen we wat afspreken en meteen kennis maken.

Samen muziek maken

Wij zijn altijd op zoek naar muzikanten! Muziek maken doe je als groep, en eigenlijk heb je nooit muzikanten te veel.

Samen muziek maken op niveau in een ontspannen sfeer, dat is het credo van Harmonie Eendracht Meijel. We nodigen je van harte uit om mee te doen!